Ready
to

LEARN

Opleiding
Basistraining motorbeheersing ‘Advanced’

De motortraining van Ready to Ride Advanced is een organisatie van Ready to Ride en de Vlaamse Stichting Verkeerkunde in samenwerking met ondermeer de Riders Academy en Street Academy

Voor wie?

  • Iedereen met een geldig rijbewijs A, A2 en A1 kan deelnemen.
  • In sommige gevallen kan je ook met een geldig rijbewijs B deelnemen. Ontdek hier of je rijbewijs B het toelaat.
  • Een voorlopig rijbewijs? Nog even wachten, nadien altijd welkom.

Wat mag je verwachten?

Voor elke motortraining hanteren we een maximum van 5 deelnemers per instructeur. Op die manier garanderen we een persoonlijke begeleiding doorheen de training zodat je voldoende tips en tricks krijgt om nadien als betere en veiligere motorrijder de weg op te gaan. De training start om 09:00 u. te 3600 Genk, feeszaal brasserie Carré, Rozenkranslaan 37 met ontbijt en een stukje theorie en kennismaking. ’s Middags is een lunch inbegrepen. De training eindigt omstreeks 17:30 u. op dezelfde locatie.

Deel 1: Veilig motorrijden
We starten met een korte kennismaking van de deelnemers en polsen naar je verwachtingen van de motortraining en je voorgeschiedenis als motorrijder. Zo kunnen we een training aanbieden die inspeelt op je wensen en verwachtingen.

In groep bespreken we wat veilig motorrijden betekent en alle zaken die erbij komen kijken. Zo bekijken we bv. de voor- en nadelen van verschillende posities die je kan innemen op de openbare weg om (de meest voorkomende) ongevallen tijdig op te merken en zo het risico op mogelijk ongevallen te vermijden.

Deel 2: Op een afgesloten terrein
Na de theorie volgt de praktijk met oefeningen op een afgesloten terrein. Je oefent de motorbeheersing op lage snelheid, tractiecontrole, beheersing van remtechnieken en koppeling, correcte zithouding en kijktechniek, behendigheidsoefeningen,… Je leert ook correct een noodstop te maken en ontdekt meer over de relatie tussen snelheid en remafstand.

Deel 3: Op de openbare weg
In de namiddag ga je de openbare weg op. Je krijgt tips over je positie op de weg, over zien en gezien worden, maar ook hoe je voldoende (over)zicht behoudt en hoe je verkeersinzicht opbouwt en anticipeert tijdens het motorrijden.

Leuk extraatje

Na de training ontvang je een exemplaar van onze brochure ‘Veilig rijden met de motor“.

Wie kan deelnemen ?

Alle motorrijders houder van een geldig motorrijbewijs kunnen deelnemen.  Motoren van alle merken en types zijn toegelaten.

Kostprijs

99 € ontbijt, lunch, dranken, certificaat van deelname en gebruik infrastructuur inbegrepen. Deze opleiding wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid.

WIL JIJ JE AANMELDEN VOOR deze TRAINING?