Ready
to

LEARN

Opleiding
Doorgedreven training motorbeheersing ‘Master’

De motortraining van Ready to Ride Master is een organisatie van Ready to Ride en de Vlaamse Stichting Verkeerkunde in samenwerking met ondermeer de Riders Academy en Street Academy

Voor wie?

  • Iedereen die al de motortraining Ready to Ride Advanced heeft gevolgd.
  • Iedereen met een geldig rijbewijs A, A2 en A1 kan deelnemen.
  • In sommige gevallen kan je ook met een geldig rijbewijs B deelnemen. Ontdek hier of je rijbewijs B het toelaat.
  • Een voorlopig rijbewijs? Nog even wachten, nadien altijd welkom.

Wat mag je verwachten?

Voor elke motortraining hanteren we een maximum van 5 deelnemers per instructeur. Op die manier garanderen we een persoonlijke begeleiding doorheen de training zodat je voldoende tips en tricks krijgt om nadien als betere en veiligere motorrijder de weg op te gaan.

Deel 1: Veilig motorrijden
We starten met een korte kennismaking van de deelnemers en polsen naar je ervaringen tijdens de Advanced training. In groep overlopen we de belangrijkste aandachtspunten van veilig motorrijden en gaan we na of je de theorie van de Advanced training goed hebt onthouden en correct hebt begrepen: wat heb je allemaal onthouden uit die training, heb je nieuwe inzichten gekregen, rij je anders sinds die training, ken je je eigen werkpunten,… ?

Deel 2: Op het oefenterrein
Na de theorie volgt de praktijk met oefeningen op een afgesloten terrein. We starten met een herhaling van de oefeningen van de Advanced. Voer je deze oefeningen vlot en technisch correct uit, dan verhogen we de moeilijkheidsgraad. De oefeningen worden complexer en moeten vlotter uitgevoerd worden. Kortom, we schakelen een versnelling hoger en dagen je meer uit!

Deel 3: Op de openbare weg
In de namiddag ga je de openbare weg op. We bouwen verder op de inzichten van de Advanced training en evalueren of je steeds tijdig correct anticipeert en technisch correct rijdt. De oefeningen die je voordien enkel op het oefenterrein hebt uitgevoerd, gaan we nu op de openbare weg uitproberen. Correcte rijtechnieken gebruiken, veilige rijlijnen kiezen, tijdig risico’s herkennen en correct anticiperen staan tijdens deze training centraal.

Leuk extraatje

Na de training ontvang je een exemplaar van onze brochure ‘Veilig rijden met de motor”.

Prijs

99 € inclusief ontbijt, lunch, certificaat van deelname en brochure via inschrijving www.Readytoride.be

Wie kan deelnemen ?

Alle motorrijders houder van een geldig motorrijbewijs en die voorheen een training ‘Advanced’ volgden kunnen deelnemen. Motoren van alle merken en types zijn toegelaten.

Kostprijs

99 € ontbijt, lunch, dranken, certificaat van deelname en gebruik infrastructuur inbegrepen. Deze opleiding wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid.

WIL JIJ JE AANMELDEN VOOR deze TRAINING?